Archidat BouwTechniek - nieuws - adra-nederland-biedt-duurzame-ontwikkelingshulp-in-burundi-
Javascript is uitgeschakeld

ADRA Nederland biedt duurzame ontwikkelingshulp in Burundi

Geplaatst: 12-12-2016
ADRA Nederland biedt duurzame ontwikkelingshulp in Burundi

De afgelopen tien jaar heeft ontwikkelingshulporganisatie ADRA Nederland een bijdrage geleverd aan zo’n 13.000 duurzame huizen in het Afrikaanse land Burundi. De inwoners waren hun huis kwijtgeraakt door de oorlog en veel families zijn gevlucht naar een buurland. Hier woonden zij jarenlang in een vluchtelingenkamp. Dankzij ADRA Nederland konden al veel gezinnen terugkeren naar hun geboortegrond.

ADRA Nederland maakt deel uit van een netwerk in meer dan 130 landen. Samen met ADRA Burundi bouwt het gezin waarvoor het huis bestemd is, zelf mee. De toekomstige bewoners krijgen behalve een huis, een bouwtraining, een stuk landbouwgrond en gereedschap om het land te bewerken. Zo kan het gezin zelf groentes verbouwen. De kosten hiervan zijn slechts 575 euro per huis met landbouwgrond. Inmiddels zijn er 150 huizen gesponsord door bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.

De reden dat ADRA Nederland zo werkt, is uit respect voor de plaatselijke cultuur. Mensen uit het land zelf weten vaak het beste waar ze mee geholpen zijn. Mensen in Burundi leven bijvoorbeeld veel meer buiten dan wij en willen geen toilet in hun huis. Die vrijheid hebben ze uiteraard. De bouw vindt op duurzame wijze plaats: de toekomstige bewoners maken hun nieuwe huis met modder uit de rivier die ze laten opdrogen in een baksteenmal, zoals te zien is op de foto. ADRA Nederland hielp zo al 150 families. Jaarlijks komen er 15 à 20 huizen bij.

ADRA Nederland bestaat dit jaar 25 jaar.

Voor meer informatie zie: http://www.adra.nl/ons-werk-2/lopende-projecten/burundi-koop-een-huis-in-burundi/

Overig bouwtechnieknieuws

 

Onze partners

  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
  • Tarkett
  • Techcomlight
  • BASF Nederland
  • Duco Ventilation & Sun Control
Sluit deze advertentie